Bloms Butikker

Fakta om Bloms

Bloms Butikker er opkaldt efter Andreas Blom (1837-1915), der med stor flid og fremsynet indsats var med til at bringe Skanderborg ind i industrialderen.

Fakta om Bloms

Byggestart
3. december 2010
Rejsegilde
10. februar 2012
Ă…bning
10. oktober 2012
Antal p-pladser
400
Bygningsareal
24.000m2
Butiksareal
10.000m2
Føtex varehus
3.500 m2
20 specialbutikker
6.500 m2
Kontorareal, incl. fitness
4.000 m2
Entreprenør
A. Enggaard A/S
Bygherre
A. Enggaard A/S
Kommerciel udvikling
Braaten+Pedersen ApS
Arkitekt
Aarhusarkitekterne

Hvorfor hedder det Bloms Butikker?

Bloms Butikker er opkaldt efter Andreas Blom (1837-1915), der med stor flid og fremsynet indsats var med til at bringe Skanderborg ind i industrialderen. Han etablerede ikke blot maskinfabrikken A. Bloms & Søn, der udviklede sig til byens største arbejdsplads. Andreas Bloms var også byråds-medlem, formand for Håndværkerforeningen, æresmedlem af Industri- og Håndværkerforeningen og Skanderborg Landboforening, medstifter af Banken for Skanderborg og Omegn og Skanderborg Amts Avis og blev i 1903 udnævnt til Ridder af Dannebrog. Ved indgangen til Dyrehaven står en mindestøtte for ham, hvor han med et fast blik skuer ind i fremtiden. Måske kan han ane Bloms Butikker i det fjerne.

Hvem har bygget Bloms Butikker?

Virksomhederne bag udviklingen og opførelsen af Bloms Butikker var den nordjyske entreprenørvirksomhed A. Enggaard A/S og den danske butikscenterdeveloper Braaten+Pedersen ApS. A. Enggaard var ansvarlig for byggeriet af Bloms Butikker, mens Braaten+Pedersen stod bag kommercialisering, udvikling, udlejning og management af centret.

De to partnere har også arbejdet tæt sammen om flere danske butikscenterprojekter. A. Enggaard A/S og Braaten+Pedersen står også bag Metropol City Center i Hjørring, Friis, Aalborg Citycenter og Borgen Shopping i Sønderborg.

Hvem ejer Bloms Butikker?

Bloms Butikker ejes af Bloms A/S, som er et danskejet ejendomsselskab med base i Aalborg.

Hvem driver Bloms Butikker?

Braaten+Pedersen har ansvaret for alt der vedrører den daglige drift af Bloms Butikker, hvilket indebærer at virksomheden udlejer og har løbende dialog med centrets lejere og butikker, drifter selve bygningen og har ansvaret for centrets markedsføring overfor slutkunderne.